marți, 9 august 2011

 Cum iti poti pierde job-ul din cauza Facebook sau a forumurilor


Daca ai crezut ca poti sa fii “tu insuti” pe Facebook, contrar retelei publice Twitter sau celei profesionale LinkedIn, ar trebui sa reconsideri acest lucru, scrie PCMag.c. 
Pe Facebook identitatea  nu e mascata, de regula utilizatorii doresc sa fie cunoscuti. Chiar considera ca obtin notorietate, o falsa si limitata cunoastere, dar oricum o iesire din anonimat.
Ce s-ar intampla insa daca cei care scriu pe forumuri, aparati de un ID si dornici sa nu se afle cine sunt, ar intra sub aceiasi lupa?
Ce-ar fi daca  sefii  ar fi informati despre postari care ar schimba cu 180* imaginea pe care o au despre angajatii lor?
Ce-ar fi daca s-ar stii cu adevarat cine sunt?
 
Infografic: 5 feluri in care iti poti pierde job-ul din cauza Facebook
In iunie, in SUA, organismul de reglementare Federal Trade Commission a aprobat crearea unui “Raport Social Media” care permite companiilor private sa arhiveze activitatile social media ale angajatilor pe o perioada de sapte ani. Astfel, un HR manager ar putea angaja consultanti pentru a compila un raport complet despre ce ai postat pe toate retelele sociale.

Max Drucker, CEO al companiei de analiza in social media Social Intelligence Corporation a declarat ca, in general, angajatorii iau in seama patru feluri de post-uri – remarci rasiale, materiale explicit sexuale, afisarea de arme in mod explicit precum si alte dovezi de activitati ilegale.

A fi concediat din cauza activitatii de pe Facebook din cauza unor post-uri “prea deschise” nu va fi un lucru deloc dificil de realizat. Toate acestea sunt demonstrate de infograficul de mai jos, realizat de MindFlash si bazat pe un studiu al CareerBuilder.

Sursa principala stire: Wall-Street

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu